NetFOOD > Házhozszállítás > Starkebab Török Étterem

Starkebab Török Étterem

Rólunk

Az étterem alapítója 1992-ben jött Magyarországra -a Király utcai Isztambul Étterembe- azzal a céllal, hogy megismertesse a Vendégekkel a török gasztronómiát.

Az ételek népszerűségén felbuzdulva 1997-ben megnyitotta első saját éttermét 3Testvér Török étterem néven, amit -a Vendégek szeretetének hála- további 8 követett. 

A 3Testvér-ből kiválva, 2004-ben indult útjára a Starkebab Török étterem lánc.

Igényesen kialakított, törökös hangulatú központi üzletünk a Starkebab éttermek sorában harmadikként, 2006. szeptemberében nyílt Budapesten, a VI. kerületben, a Teréz Krt 62. szám alatt. 
Több mint 500 nm-en, 70 asztallal, közel 300 ülőhellyel, várjuk itt Vendégeinket.

Az étterem rendelkezik egy 40 fő befogadására képes különteremmel, és tavasztól őszig egy 80 fős terasszal.
A Teréz krt-i Starkebab Török étterem -nem csak méreteiben, de ételkínálatában is- a legnagyobb a magyarországi török éttermek közül.

A Vendégeink kiszolgálásáról 60 fős személyzet gondoskodik, hétköznapokon 09:00-04:00  óra között, péntek-szombaton 09:00-06:00 óra között.

2007. februárjában elindítottuk házhozszállítási szolgáltatásunkat is, hogy munkahelyükün, otthonukban is élvezhessék az évek során nagyra nőtt népszerűségű török ízeket.

Az étteremben ingyenes WIFI internet hozzáférést biztosítunk Vendégeink számára.
 


A török konyháról

A török konyhaművészet jól ismert Európában. A leggyakrabban használt alapanyagok: padlizsán, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka.
A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom.
A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót.
A leginkább használt fűszerek a petrezselyem (melynek csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.

A török konyhát jelentősen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élő népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az ősi, közép-ázsiai török hagyományok is.

Népszerű köret a rizs (pilav) és a bulgur (összetört, főzött majd kiszárított búzakása). Az olívaolaj széles körűen elterjedt, leginkább Törökország nyugati területein, ahol bőven találhatóak olajfaligetek. Az olívabogyó (zöld, fekete, rózsaszín) kedvelt előétel. A kenyér búzából, árpából és kukoricából készül. Jellegzetesen török kenyér a pide (pita) és a tandir ekmegi (tandir: szabadtéri, kerek tűzhely, melynek a belső oldalán sütik ki a kenyértésztát).

 


Ételeinkről

A legismertebb főételünk, a döner kebap (ismertebb nevén gyros) mellett, melyet csirkehúsból, és borjúhúsból is készítünk, a török konyhára jellemző bárányhús is szerepel étlapunkon.
Faszén tüzelésű grill kemencében sütjük Vendégeinknek akár darálva (Adana kebap), akár kockára vágva (Sis kebap). Persze grillezünk csirke húst is (Csirke Sis kebap).

Saját kemencénkben a népszerű török pizzák mellett helyben sütjük a gyros tálhoz adott török kenyeret, és a különleges óriás török kenyeret.

Az elkészítendő húst saját hentesüzletünkből hozzuk az étterembe, így biztosítva, hogy csak a legjobb minőségű, ellenőrzött alapanyagokból készült étel kerülhessen Vendégeink asztalára.

Étlapunkon naponta kétszer változó, legalább 30 különféle étel szerepel, hogy Önök kedvükre válogathassanak.
Ha valaki ennek ellenére sem talál számára megfelelő török étket, bátran választhat néhány magyar gasztronómiát képviselő ételünkből is.

Vegetáriánus Vendégeink éhségének enyhítéséről nem csak salátákkal gondoskodunk, a meleg ételek sorában mindig található húsmentes étel.


Elérhetőségek:
Konyha jellege - Török
 
Cím: 1066 Budapest - VI. ker, Teréz krt. 62.
 
Nyitva tartás: 10:00-03:00
 
Tel.: 06 70 390 7626
 
www.starkebab.hu
 
Fizetési mód: Készpénz, Bankkártya, Sodexo, Erzsébet utalvány, Ticket restaurant, Cheque dejeuner
 
Min rendelés: 950 HUF
 
Szállítási idő: 45-60 perc
 
Szállítási díj: 0 HUF - 350 HUF
 

 
Szállítási terület:
 
I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XIX. XX.